Register-SPWorkflowService The remote server returned an error: (404) Not Found

This errors pops out if you have installed SharePoint Server 2013 on Windows Server 2012 R2. Its true that SharePoint 2013 now supports Windows Server 2012 R2 after the SP1 update.

Even though you have SP1 (​15.0.4569.1000) you still will get the error when registering workflow service.

image

  • If it shows “Workflow is Not Connected” you have to register the workflow service in SharePoint.
  • In order to register run “Register-SPWorkflowService -SPSite “http://SPSite” -WorkflowHostUri “http://ServerName:12291″ -AllowOAuthHttp” in elevated SharePoint Management shell

clip_image002

  • If the workflow service in running on a Windows Server 2012 R2 server you will get an error (Register-SPWorkflowService : The remote server returned an error: (404) Not Found) as shown above.
  • In order to fix download the Web Platform Installer (http://www.microsoft.com/web/downloads/platform.aspx) then search for Workflow Manager CU2 and proceed with installation.

clip_image003

clip_image004

clip_image005

clip_image006

clip_image007

clip_image008

Thanks you. Smile

Enjoy SharePointing Open-mouthed smileOpen-mouthed smileOpen-mouthed smile

Advertisements

8 thoughts on “Register-SPWorkflowService The remote server returned an error: (404) Not Found

  1. This worked well for me, except the part where it said to install the CU2 update. That required an update to Service Bus, which required an update to Windows Fabric, which required installing the C++ runtime. C++ and Windows Fabric were easier done outside of the Web Platform installer.

  2. Need help.
    why I can’t install ‘Workflow Manager CU2’ directly, the web installer tip me to install service bus cu 1 which depend on windows fabric u1 ,but the fabric can’t find in web installer.
    I found fabric up1 in msdn ,but can’t install it either. Tip that fabric has installed.

  3. Register-SPWorkflowService -SPSite ‘http://project’ -WorkflowHostUri ‘http://project:12291’ -AllowOAuthHttp gives me

    A response was returned that did not come from the workflow service. Status code = 500 Internal server error

    I have windows 2012 r2 with sp2013 server sp1 and workflow manager 1.0 refresh with
    cu2 update.

    I have tried so many times but Sharepoint 2013 server can not find the workflow farm.

    The workflow manager is running very good. All services are up including backend service

    Kindly help me.

    Regards.

Leave a Reply to Allan Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s